Mittalaitteet

LIUENNUT HAPPI

liuennut_happi_1

MJK Oxix – Liuenneen hapen optinen mittaus

Uudenlainen fluoresensiin perustuva tekniikka liuenneen hapen optiseen mittaukseen. Luminesenssiantureista poiketen anturi kestää myös altistumisen suoralle auringonvalolle. Anturi kestää myös kuivumisen eikä sisällä vaihdettavia huolto-osia. Anturi ei vaadi kalibrointia ja mittaus on tarkka, luotettava sekä nopea. Anturilla 3 vuoden takuu ja odotettu käyttöikä noin 10 vuotta.

Liuennut_happi_2

Evita OXY – Liuenneen hapen mittaus (HUOM! Lähetinten toimitus lopetettu)

Hach-Lange on lopettanut Evita 4100/4150 happilähettimien toimittamisen. Lähettimien Evita oxy 1100 happiantureita on edelleen saatavilla. Mittausanturit sopivat myös vanhempiin Evita 2100- ja EMCO-happimittareihin.

PH JA REDOX

PH_Redox_1 PH_Redox_2

MJK pHix – pH ja Redox (ORP)

Käänteentekevä rakenne
Elektrodi, signaalinmuunnin ja vahvistin samassa paketissa, jonka ansiosta tulokset  siirretään sekä analogisesti että digitaalisesti, ilman ulkoisten EMC-lähteiden ja kosteuden aiheuttamia vääristymiä.

Yksinkertainen, varmatoiminen ja helppo huoltaa
Pieni-impedanssinen kaksoisliitos elektrodi, jonka referenssielektrodin pinta-ala ja elektrolyyttiliuoksen tilavuus ovat suuret, jolla saavutetaan luotettava mittaus ja pitkä käyttöikä. Elektrodi vaihdetaan yksikertaisesti kiertämällä uusi elektrodi vanhan tilalle.

Nopea ja vaivaton pH:n kalibrointi
Kallista anturia, aseta haluamaasi puskuriliuokseen ja laite tekee automaattisesti loput.

SAMEUS JA KIINTOAINE

sameus_kiintoaine_1 susix2

MJK SuSix – Sameus ja kiintoaine

Sameus ja kiintoaine yhdellä anturilla
Sameuden ja kiintoaineen valvontaan hyvin erilaisissa käyttökohteissa, mm jäteveden käsittelyssä lietteen kiintoainepitoisuuden ja puhdistetun veden sameuden mittaukseen. Anturi valmistettu kromioksidipinnoitetusta ruostumattomasta teräksestä, johon lika tarttuu huonosti ja optiikkaosat naarmuuntumattomasta safiirilasista.

Edistyksellinen mittaustekniikka
Optiikkaosat pystyvät mittamaan sameutta ja suspendoituneita kiintoaineita useasta eri kulmasta. Tähän edistyneeseen optiikkajärjestelmään yhdistyy patentoitu algoritmi, jonka neuraalilogiikan avulla pystytään generoimaan erittäin korkealaatuinen mittaustulos.
Kaikissa anturin optisissa laitteissa on automaattinen diagnosointijärjestelmä, joka huolehtii optiikkaosien likaantumisesta tai vanhenemisesta johtuvien virheiden korjauksesta ja kompensoi näytteen kaasukuplien vaikutuksen, mikä varmistaa hyvän mittaustarkkuuden.

Signaalinkäsittely

signaalikasittely_1 signaalikasittely_2

MJK ohjausyksiköt ja paikallisnäytöt

MJK ohjausyksiköt
MJK ohjausyksiköt sisältävät 160 000 mittausta tallentavan dataloggerin, jolloin halutusta mittauksesta voidaan muodostaa näytölle mittaustrendi tai ladata tiedot csv-tiedostona tietokoneelle. Sisältää mA-ulostulon, releitä ohjauksia varten, digitaalinen sisääntulon ja Modbus- tai Profibus-kommunikaation mahdollisuuden.

Paikallisnäytöt
4 – 20 mA silmukkasyötteinen paikallisnäyttö LCD-näytöllä. Saatavila myös virtalähteen ja virtaviestin ulostulon sekä releen sisältävä malli.